O NAS

NAŠA ZGODBA

O NAS

NAŠA ZGODBA

Same korenine družinskega podjetja Krančič segajo mnogo dlje kot bi si mislili. Trgovina z lesom se v naši družini omenja že konec 19. stoletja, ko se je Franc Cajner ukvarjal in družino preživljal z lesno trgovino, splavarjenjem in gostinstvom. Trgoval je tudi na območju Srbije, kar je bilo povezano s splavarjenjem lesa v Savinjski dolini. Lesna dejavnost se je prenesla tudi na poznejše rodove. Leta 1976 se je Ivan Krančič začel ukvarjati s proizvodnjo lesa na domačiji na Trnovcu ter posledično tudi s prevozništvom. Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja smo naredili večje razvojne korake. Takrat se je pojavil priložnost za nakup zemljišča v industrijski coni Glin. Ivan Krančič je takrat od podjetja Glin IPP kupil parcelo z namenom, da na njej postavi proizvodno halo. Nedolgo za tem se je pojavila še možnost nakupa sosednjega zemljišča. Tudi takrat se je Ivan Krančič odločil za zahtevno investicijo in na omenjeni lokaciji zgradil halo, ki jo je načrtoval prejšnji lastnik.

  • nazarje

V izjemno bogati zgodovini delovanja smo si utrdili svoj položaj na trgu. Kupci nas prepoznajo kot zanesljivo lesno predelovalno podjetje, ki proizvaja izdelke iz lesa najvišje kakovosti. V podjetju dnevno sledimo novostim ter potrebam trga.

Odlikuj nas ne le s kvaliteta temveč tudi kratkimi dobavnimi roki. Ne le vsakega kupca, ampak vsako naročilo obravnavamo individualno. Imamo posluh za nestandardne razreze, les krojimo po meri naročnika. Naša lesna surovina prihaja iz bližnjih gozdov, saj hlodovino odkupujemo od bližnjih kmetov in drugih lastnikov gozdov.

“Samo najkvalitetnejši les je dovolj dober za naše stranke”

Ivan Krančič
krancic-les-iz-savinjske-doline-podjetje

Za prevoz lesne mase imamo na voljo lasten vozni park, in sicer imamo zato specializirana tovorna vozila, ki so sposobna pripeljati lesno maso tudi iz najodročnejših predelov v vseh vremenskih razmerah.

KJE NAS NAJDETE?

Podjetje je locirano v občini Nazarje, sicer umaknjeno od mestnega zaselka, vendar blizu povezovalne infrastrukture. Poslovna aktivnost se namreč odvija v predelu proizvodnih objektov oz. v poslovni obrtno industrijski coni. Na voljo imamo prostorsko infrastrukturo za skladiščenje in izvajanje proizvodnih aktivnosti.

Na lokaciji imamo zagotovljene:

  • ustrezne proizvodne površine

  • logistično dostopnost

  • primerno okolje za izvajanje dejavnosti.

Z investicijami in vztrajnim razvojem smo postali eno najuspešnejših zasebnih lesno predelovalnih podjetij v Savinjski dolini. Danes imamo sodobno opremljeno žago, razpolagamo s specializiranimi stroji za obdelavo lesa kot tudi z bogatim voznim parkom za prevoz lesa. Imamo tudi lastne sušilnice, ki jih bomo v letu 2021 nadgradili še z dodatnimi 4 komorami. Sušilnice nam omogočajo sušenje lesa, ki ga potrebujemo za predelavo v proizvodnji in prodajo mizarjem. V sušilnicah imamo možnost termične obdelave lesa, ki se zahteva za obdelavo HT po kriteriju ISPN 15.

“Samo najkvalitetnejši les je dovolj dober za naše stranke”

Ivan Krančič

LES S CERTIFIKATOM

Nudimo vam tudi les s certifikatom o skladnosti tovarniške kontrole proizvodnje 14-CPR-2990 za masivni žagan les, s pravokotnim prečnim prerezom, razvrščen po trdnosti (sistema 2+) na podlagi standarda SIST EN 14081-1:2005+A1:2011. Ta certifikat ocenjuje, da je tovarniška kontrola proizvodnje skladna z zahtevami, ki se uporabljajo za ta proizvod.

Za prevoz lesne mase imamo na voljo lasten vozni park, in sicer imamo zato specializirana tovorna vozila, ki so sposobna pripeljati lesno maso tudi iz najodročnejših predelov v vseh vremenskih razmerah.

OD ŽELJE DO IZVEDBE

ponedeljek – petek: 7:00-15:00 (malica: 11:00-11:30)

sobota: po dogovoru

nedelje in prazniki ZAPRTO